Rólam és a fotózásról

„A fotózás nem a fényképezőgépről szól, és nem is a gyönyörű képekről, hanem történetekről.” Ami Vitale


Stelzel-Kecskeméti Anett vagyok, immáron negyedik éve esküvői fotós. Nem mondhatom magamról, hogy amióta az eszemet tudom, fotózom, de a művészetek és az alkotás mindig különösen közel állt hozzám. Grafikusnak tanultam, miközben egy szakcsere programban röviden már barátkoztam a fotózással. Mindig kedveltem az első Zenitemet, de az igazi fellángolás 2012-ben történt, az első komolyabb digitális gép tulajdonlásával. Nagyon sok tanulás és még több kihívás után jutottam el ehhez, a számomra igazán kedves fotózási területéhez. Ebben a riport fotográfiai műfajban találtam meg önmagam. Csodálatos érzés részesének lenni és azonosulni a történettel. Célom is elsősorban ez, szeretnék a történetetek leírója és kifejezője lenni, annak minden apró csodájával együtt.
Pár szóban a fotózásról a nagy napon
Az esküvőkre a lehető legfelkészültebben érkezem (két gépvázzal és rengeteg objektívvel dolgozom, és még tartalék is lesz nálam) és minden esküvőn a legtöbbet igyekszem kihozni magamból és belőletek. Egy alapos minőségi válogatást követően minden jó képet kész képként megkaptok. Ez minden képen teljes utómunkát jelent, emellett a kreatív képeket retusálom is. Nem számít, hány darab készül, minden kép így fog elkészülni, és minden képet meg fogtok kapni a pendrive-on és a webgalériában is.

A készülődés nagyon fontos része a napnak. A történetszerű megjelenítésben kiemelkedő szerepe van, meghitt és érzelmes körülmények között igazán megkapó képek készülnek. Arról nem is beszélve, hogy ez a nap legnyugodtabb része - ezért ha tehetem, mindenkinek javaslom a készülődéstől való fotózást. A készülődés alatt arra is jut idő, hogy olyan részleteket örökítsünk meg a nagy napról, mint a ruha, a gyűrűk, a cipők, a virágok és egyéb kiegészítők.

A jegyesfotózás szuper lehetőség arra, hogy testközelből megismerjétek a fotózás menetét, és a munkám. Így az esküvő előtt megismerhetitek a fényképezőgép jelenlétét, ez a fajta oldódás nagyon sokat segít abban, hogy a nagy napon már csak élvezzétek a fotózást. Általában 90 perces a fotózás, általatok választott helyszínen tartjuk, teljesen kötetlenül.

A kreatív fotózás, avagy a páros képek készítésének örök kérdése, hogy aznap, vagy külön napon készüljenek a képek. Mindkét oldalon rengeteg érv és ellenérv sorakozik. A döntéshez a legjobb talán a fontosabb tényeket mérlegelni. Egy külön napos kreatívon bárhová el tudunk menni! Szó szerint bárhová. Hatalmas előny ez, főleg ha kötődésetek van egy különleges helyszínhez. A napszak Nektek nem feltétlenül tűnik fontosnak, mégis, talán a legfontosabb tényező. A legszebb képek a legszebb fényekben készülnek, ezek az napszakok pedig a gyakorlat szerint igen nagy valószínűséggel nem egyeznek meg az aznapi forgatókönyv szabad óráival. A nagy napon szinte mindig van csúszás, mindig van izgalom. Gyakori, hogy a kreatívra szánt időt áldozzátok fel végül egy-egy ilyen csúszás miatt, míg egy ilyen külön napon tartott fotózást biztosan nem akadályozza semmilyen programváltozás. A legnagyobb kihívás a ruha-smink-stb., mivel a kreatív fotózáshoz minden, számotokra fontos részletnek újra a helyére kell kerülnie. Ezt egyedileg mérlegelnetek kell, mekkora erőfeszítésetekbe kerül, de ha a ruha rendelkezésetekre áll (pl. saját) egy külön napos fotózásig, akkor biztosan megéri a nehézségeket!
Csomagajánlatok és tartalmuk
A csomaglista frissítés alatt áll, hamarosan feltöltésre kerül, köszönöm a türelmedet!
Kedvezmények
Korábbi megrendelőim ajánlásával érkező párok 5 % kedvezményben részesülnek bármely választott csomag, vagy egyedi összeállítású esküvői fotózás megrendelésekor.
Fine Art albumok

Csodálatos és időtálló albumok rendelésére van lehetőségetek (némely csomag ajándékként is tartalmaz albumot). Minőségi nyomatok a legkedvesebb választott képeitekkel, ujjlenyomatmentes, vastag, strapabíró papírral és erős kötéssel. A személyes találkozónkra bemutató példányokat viszek Nektek. Különböző színekből és anyagokból választhattok, hogy az album is a legjobban passzoljon a személyiségetekhez és az esküvő stílusához.
Slideshow a képekből
Az átadott képekből slideshowt készítek Nektek, melyet megoszthattok a számotokra legkedvesebb személyekkel, hogy azok is átélhessék közös életetek legszebb napját, akik nem lehettek ott!
Az átadott képeitek egy éven át megtekinthetőek egy privát linkről elérhető webalbumban, ezzel megkönnyítve a  képmegosztást a családdal, vendégekkel. Nézd meg a történetek összefoglalóját a weboldalamon, érdeklődésed esetén szívesen mutatok teljes átadott esküvői galériákat is.
Vissza az elejére