Rólam és a fotózásról

„A fotózás nem a fényképezőgépről szól, és nem is a gyönyörű képekről, hanem történetekről.” Ami Vitale


Stelzel-Kecskeméti Anett vagyok, immáron harmadik éve esküvői fotós. Nem mondhatom magamról, hogy amióta az eszemet tudom, fotózom, de a művészetek és az alkotás mindig különösen közel állt hozzám. Grafikusnak tanultam, miközben egy szakcsere programban röviden már barátkoztam a fotózással. Mindig kedveltem a Zenitemet, de az igazi fellángolás 2012-ben történt, az első komolyabb digitális gép tulajdonlásával. Nagyon sok tanulás és még több kihívás után jutottam el ehhez, a számomra igazán kedves fotózási területéhez. Ebben a riport fotográfiai műfajban találtam meg önmagam. Csodálatos érzés részese lenni és azonosulni a történettel. Célom elsősorban ez, szeretnék a történetetek leírója és kifejezője lenni, annak minden apró csodájával együtt. A gyakorlást, és a tanulást sosem érdemes abbahagyni, ezért én is folyamatosan képzem magam. Igyekszem a szabadidőmben olyan neves képzéseket választani, mint például az Új Generációs Esküvői Fotográfus képzése Szegedi Egyetem szervezésében, ahol többek között Varga Csabát, Szalay Monát és Schram Andrást is személyesen megismerhettem, és rengeteget tanulhattam tőlük.
Az esküvőtök napján a fotós társatok leszek mindenben, így elengedhetetlen a személyes szimpátia. Ha a személyes megbeszélést követően úgy érezzük, hogy ez köztünk megvan, elég akkor beszélnünk a szerződésről.
Legyen ez a második legfontosabb tényező a fotós választásakor (természetesen a munkái után).

Pár szóban a fotózásról a nagy napon
Az esküvőkre a lehető legfelkészültebben érkezem (két profi gépvázzal és rengeteg objektívvel dolgozom, és tartalék is lesz nálam) és minden esküvőn a legtöbbet próbálom kihozni magamból és belőletek. A lent látható csomagok tartalmában a minimum darabszámokat tüntettem fel, ami a legkevesebb ráfordított idő alatt még készíthető. De nem spórolok majd a képekkel! Egy alapos minőségi válogatást követően minden jó képet kész képként megkaptok. Ez minden képen teljes utómunkát jelent, emellett a kreatív képeket teljes körűen retusálom is. Nem számít, hány darab készül, minden kép így fog elkészülni, és minden képet meg fogtok kapni a díszdobozos pendrive-on.
Készülődés
getting ready, készülődés
A készülődés nagyon fontos része a napnak. A történetszerű megjelenítésben kiemelkedő szerepe van, nagyon meghitt és érzelmes körülmények között igazán megkapó képek készülnek. Arról nem is beszélve, hogy ez a nap legnyugodtabb része - ezért ha tehetem, mindenkinek javaslom a készülődéstől való fotózást. A készülődés alatt arra is jut idő, hogy olyan szépséges részleteket örökítsünk meg a nagy napról, mint a ruha, a gyűrűk, a cipők, a virágok és egyéb kiegészítők.
Jegyesfotózás
jegyesfotózás, engagement session, e-session
A jegyesfotózás szuper lehetőség arra, hogy testközelből megismerjétek a fotózás menetét, és a munkám. Így az esküvő előtt megismerhetitek a fényképezőgép jelenlétét, ez a fajta oldódás nagyon sokat segít abban, hogy a nagy napon már csak élvezzétek a fotózást. Általában 90 perces a fotózás, általatok választott helyszínen tartjuk, teljesen kötetlenül.
Kreatív páros képek
A kreatív fotózás, avagy a beállított képek készítésének örök kérdése, hogy aznap, vagy külön napon készüljenek a képek. Mindkét oldalon rengeteg érv és ellenérv sorakozik. A döntéshez a legjobb talán a fontosabb tényeket mérlegelni. Egy külön napos kreatívon bárhová el tudunk menni! Szó szerint bárhová. Hatalmas előny ez, főleg ha kötődésetek van egy különleges helyszínhez. A napszak Nektek nem feltétlenül tűnik fontosnak, mégis, talán a legfontosabb tényező. A legszebb képek a legszebb fényekben készülnek, ezek az napszakok pedig a gyakorlat szerint igen nagy valószínűséggel nem egyeznek meg az aznapi forgatókönyv szabad óráival. A nagy napon szinte mindig van csúszás, mindig van izgalom. Gyakori, hogy a kreatívra szánt időt áldozzátok fel végül, egy-egy ilyen csúszás miatt, míg egy ilyen külön napon tartott fotózást biztosan nem akadályozza semmilyen programváltozás. A legnagyobb kihívás a ruha-smink-stb. előállítása, mivel a kreatív fotózáshoz minden, számotokra fontos részletnek újra a helyére kell kerülnie. Ezt egyedileg mérlegelnetek kell, mekkora erőfeszítésetekbe kerül. Ha a ruha rendelkezésetekre áll (pl. saját) egy külön napos fotózásig, akkor biztosan megéri a nehézségeket!
Csomagajánlatok és tartalmuk
A lenti táblázat összefoglalja a leggyakoribb igényekhez alakított csomagjaimat. Ezektől természetesen el lehet térni, személyre szabott, vagy teljesen más igényeket is meg tudunk beszélni, ezzel kapcsolatban keress bátran!
Kedvezmények
Korábbi megrendelőim ajánlásával érkező párok 10 % kedvezményben részesülnek bármely választott csomag, vagy egyedi összeállítású esküvői fotózás megrendelésekor.
Fine Art albumok
A fenti csomagok tartalma szerint csodálatos és időtálló albumot kaptok. Minőségi nyomatok a legkedvesebb választott képeitekkel, ujjlenyomatmentes, vastag, strapabíró papírral és erős kötéssel. A személyes találkozónkra bemutató példányokat viszek Nektek. Különböző színekből és anyagokból választhattok, hogy az album is a legjobban passzoljon a személyiségetekhez és az esküvő stílusához.
Szellemes kiegészítők
A csomagjaimhoz ingyenesen választhattok szellemes kiegészítőket is (parókák, szemüvegek stb.) melyek a buli folyamán jó szolgálatot tesznek, kedves jelenetekkel bővítve a képtárat :)
Slideshow a képekből
Az átadott képekből slideshowt készítek Nektek, melyet megoszthattok a számotokra legkedvesebb személyekkel, hogy azok is átélhessék közös életetek legszebb napját, akik nem lehettek ott!
Az átadott képeitek egy éven át megtekinthetőek egy privát linkről elérhető webalbumban, ezzel megkönnyítve a  képmegosztást. Nézd meg a történetek összefoglalóját a weboldalamon, érdeklődésed esetén szívesen mutatok teljes átadott esküvői galériákat is.
Vissza az elejére